Nieuwsbrief september 2022

From Wikimedia Belgium
Jump to navigation Jump to search
Taal: English • français • Nederlands

Wiki Loves Heritage[edit]

De fotowedstrijd Wiki Loves Heritage loopt nog tot 31 oktober 2022. De campagne heeft als doel om foto’s te nemen en op te laden over Belgisch erfgoed en onroerend goed zichtbaar vanaf het openbare terrein. Het kadert in vrijheid van panorama, waardoor ook permanent tentoongestelde museumcollecties in aanmerking komen. We zoeken eveneens een jury om de foto’s te beoordelen. Kandidaat-juryleden kunnen zich melden via jury@wikimedia.be.

Wikithon WikiMatrimoine[edit]

Op vrijdag 21 oktober 2022 van 14:00-18:00 is er een WikiMatrimoine Wikithon over vrouwen die verband houden met de ULB en/of de kunstcollecties van de ULB in de Bibliotheek Simone Veil (3 SEM) van de ULB campus, Paul Hégerlaan, 1050 Elsene.

Industriemuseum Gent[edit]

Op donderdag 3 november 2022 van 15:00-18:00 houdt het Industriemuseum een schrijfsessie over het Gentse bouwbedrijf Serck, de bouwwerken dat het realiseerde, en de architecten die voor het bedrijf gewerkt hebben. Dit kadert in een nieuw digitaliseringsproject van industrieel erfgoed in het Industriemuseum te Gent.

Wiki Women Design[edit]

Op woensdag 9 november 2022 van 10:00-16:00 gaat een schrijfsessie over interieur en architectuur door in het kader van Wiki Women Design in deSingel te Antwerpen in samenwerking met Vrouwentongen en het Vlaamse Architectuurinstituut.

Wikimedia Nederland conferentie[edit]

De WikiconNL conferentie heeft plaats op zaterdag 19 november 2022 in Utrecht.

Open brief Wikimedia Commons[edit]

Je wordt uitgenodigd om een open brief te ondertekenen aan het bestuur van de Wikimedia Foundation om hen aan te sporen om Wikimedia Commons beter te maken en meer aangepast om mediabestanden op te laden, te bewerken, en te gebruiken.

European GLAM meeting in Praag[edit]

Van 14 tot 16 september 2022 vond de Europese GLAM coördinatievergadering plaats in Praag. Hier konden 30 GLAM coördinatoren ideeën uitwisselen over geslaagde samenwerkingen met musea en culturele instellingen. We konden kennis maken met een betaversie van de komende release van OpenRefine die ook een Wikimedia Commons interface heeft. Geert presenteerde een lightning talk over hoe Wikimedia België Wiki-projecten beheert met behulp van Wikidata. Als afsluiting konden we genieten van een voordracht door de Nationale Bibliotheek van de Czech Republic en een bezoek brengen aan de sterrenwacht van het Clementinum die een uniek zicht biedt op de stad Praag. Het is hier dat Kepler in het begin van de 17e eeuw de banen van de planeten beschreef.

Fiscale giften[edit]

Steun Wikimedia België met een fiscaal attest van 45% voor giften van ten minste 40 € via het Fonds Vrienden van Wikimedia België. Nederlandse schenkers krijgen net zoals Belgische schenkers van de KBS een fiscaal attest voor giften van ten minste 40 €/jaar en ontvangen het fiscaal attest eind februari van het jaar volgend op de gift. Dit document kunnen ze bij hun belastingaangifte voegen.

Contacteer ons[edit]

Logo Wikimedia België
Logo Wikimedia België

Wikimedia België vzw
Antwerpselaan 40
B-1000 Brussel
+32 471 82 20 26 (voice/sms/Signal/Telegram/WhatsApp)
Onderneming 0563.775.480 - RPR Brussel - Niet BTW-plichtig
www.wikimedia.be info@wikimedia.beActiviteitenVideo chat