Nieuwsbrief juni 2020

From Wikimedia Belgium
Jump to navigation Jump to search


Logo Wikimedia Belgium
Engaging people in free knowledge


Bestuurders gezocht

Wikimedia België houdt deze zomer een algemene vergadering. Enkel effectieve leden hebben stemrecht maar iedereen is uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen. In principe zal de algemene vergadering plaatsvinden via videoconferentie. Er is tevens een verkiezing van nieuwe bestuurders. We zijn op zoek naar nieuwe kandidaten om onze ploeg te versterken. Meer weten over taken en verantwoordelijkheden.

Erfgoedcampagne

Affligem wapen.svg

Sinds april werken we samen met de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei om een inventaris te maken van het erfgoed in de streek, om foto's te nemen en om artikels te schrijven op Wikipedia. Lees meer op de projectpagina.

Vrouw en dans

Vrouwen van de dans in 't rood.png

In samenwerking met CEMPER en meemoo hebben we een project opgezet om Vrouw en dans beter te documenteren. We willen de podiumkunsten beter bekend maken.

Webinar “Schrijven voor Wikipedia”

Als onderdeel van deze projecten hebben we een inventaris gemaakt met Wikidata en lijsten van mogelijke pagina's worden automatisch verzameld via Listeria. We hebben een video opgenomen van de webinar die we bij deze gelegenheid gepresenteerd hebben.

Coronamaatregelen

Alle fysieke activiteiten van Wikimedia België zijn op voorschrift van de Wikimedia Foundation uitgesteld tot na 15 september. Daarom houden we alleen maar activiteiten via videoconferentie en webinars. Onze tweewekelijkse Wiki Club Brussels loopt nog altijd verder als videoconferentie.

Samenwerking met musea en bibliotheken

Door de coronamaatregelen zijn de projecten met musea en bibliotheken tijdelijk uitgesteld. We houden u op de hoogte als we terug van start gaan. In plaats van fysieke activiteiten kan je nu beter Wikipedia en aanverwante projecten verder aanvullen.

Steun aan vrijwilligers

Wikimedia België wil vrijwilligers ondersteunen die bijdragen aan de verschillende projecten van Wikimedia. Heb je een interessant project laat het ons weten.

Contacteer Wikimedia België

Naast een algemeen e-mailadres en een telefoonnummer hebben we nu ook een algemeen contactadres via Google Meet. Hier kan je terecht met al je vragen over Wikipedia en Wikimedia. Door gewoon te klikken op een weblink kom je in contact met audio en video, zoals je zelf wil. Bij technische vragen kan je mogelijks ook je scherm delen. Je hoeft geen Google-account te hebben om van deze dienst gebruik te kunnen maken.

Fiscale gift via de Koning Boudewijnstichting

Het Fonds Vrienden van Wikimedia België is erkend door de Koning Boudewijnstichting. Uw giften worden gebruikt om de door het Fonds goedgekeurde projecten van Wikimedia België te financieren.

Giften vanaf ten minste 40 € per jaar aan de Stichting geven u in principe een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Lees meer: Gift met fiscaal attest

Jaarlijks activiteitenrapport

Een overzicht van de activiteiten over 2019.

Contacteer ons

Wikimedia België vzw
Antwerpselaan 40
B-1000 Brussel
+32 471 82 20 26 (voice/sms/Signal/Telegram/WhatsApp)
BE 0563.775.480 - RPR Brussel
www.wikimedia.be
info@wikimedia.be
Google Meet