Nieuwsbrief december 2021

From Wikimedia Belgium
Jump to navigation Jump to search
Taal: English • français • Nederlands

Gelukkig nieuwjaar!

[edit]

We missen onze vrijwilligers. We willen onze leden van harte een corona-arm nieuwjaar wensen. Mochten we toch in de mogelijkheid zijn om opnieuw fysieke activiteiten te kunnen organiseren.

21e verjaardag van Wikipedia

[edit]

We vieren de 21e verjaardag van Wikipedia op dinsdag 11 januari 2022 van 19:00 tot 21:00 via, jawel, een informele videoconferentie. Er is geen speciaal programma, maar het laat de deelnemers wel toe om met elkaar in contact te komen. Er is een virtueel podium beschikbaar mocht iemand iets willen presenteren.

Geen user account nodig. Het platform presenteert zichzelf als een lobby waar deelnemers in kleine groepjes met elkaar kunnen communiceren. Hetzelfde platform kan gebruikt worden voor presentaties en conferenties. We willen dit platform wekelijks gebruiken op dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 voor een Wiki Helpdesk of een informele babbel.

Wiki Loves Heritage

[edit]

We zoeken vijf of meer vrijwilligers om als jury de fotowedstrijd van Wiki Loves Heritage 2021 tegen eind januari te jureren. Kandidaten voor de jury kunnen hun gebruikersnaam bekend maken via email naar support@wikimedia.be. De selectie gebeurt in 3 ronden en neemt in totaal ongeveer 2 tot 3 uur in beslag. De prijsuitreiking volgt op 10 februari 2022 gedurende de Public Domain day.

Wikimedian in residence

[edit]

Bedankt voor uw milde giften met fiscaal voordeel via het Fonds Vrienden van Wikimedia België. In 2022 willen we een project starten van Wikimedian in residence. Musea of erfgoedverenigingen kunnen zich kandidaat stellen via projects@wikimedia.be.

Contacteer ons

[edit]
Logo Wikimedia België
Logo Wikimedia België

Wikimedia België vzw (WMBE)
Antwerpselaan 40
B-1000 Brussel
+32 471 82 20 26 (voice/sms/Signal/Telegram/WhatsApp)
Onderneming 0563.775.480 – RPR Brussel – Niet BTW-plichtig
www.wikimedia.be • info@wikimedia.be Activiteitskalender Video chat