Uitnodiging voor de prijsuitreiking van Wiki Loves Monuments België & Luxemburg 2012

Uit Wikimedia Belgium
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
en fr
Logo Wiki Loves Monuments
PERSBERICHT

WIKI LOVES MONUMENTS
IN BELGIË EN LUXEMBURG

Brussel, 28 november 2012 – De prijsuitreiking voor Wiki Loves Monuments wordt gehouden op 30 november in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) te Brussel vanaf 19u.

Gedurende de maand september vond Wiki Loves Monuments, de grootste fotowedstrijd ter wereld, plaats in meer dan 35 deelnemende landen, waaronder België en Luxemburg. Het wordt georganiseerd door chapters, lokale verenigingen, van de Wikimedia Foundation. Deze foundation ondersteunt projecten als Wikipedia. De wedstrijd beoogt het maken van kwaliteitsfoto's van historische monumenten en erfgoed, die onder een vrije licentie worden gepubliceerd. Het project in België en Luxemburg wordt georganiseerd door vrijwilligers die hun tijd en energie besteden aan het maken van een voor iedereen vrij toegankelijk en herbruikbaar digitale weergave van ons cultureel erfgoed.

Bij de vorige editie, in 2011, werd deze wedstrijd georganiseerd in 18 Europese landen. Dit resulteerde in een verzameling van bijna 170.000 foto's, en een vermelding in het Guinness Book of Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld.

Tijdens Wiki Loves Monuments hebben deelnemers hun foto's online geüpload onder een vrije licentie. Iedereen is uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen op vrijdag 30 november om 19u00 (deuren openen om 18u30) in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK/IRPA, Jubelpark 1) te Brussel.

Belgische website: http://wikilovesmonuments.be
Internationale website: http://wikilovesmonuments.org

Voor meer informatie:
Romaine, coördinator van Wiki Loves Monuments België en Luxemburg
wmbe@wikimedia.org
Wikipedia is een online meertalige encyclopedie geschreven door lezers. Wikipedia heeft als doel het voorzien van inhoud die vrij herbruikbaar, betrouwbaar en verifieerbaar is en die door iedereen verbeterd kan worden. De encyclopedie is de meest bezochte niet-commerciële site ter wereld. http://www.wikipedia.org

Wikimedia Belgium is de geplande lokale chapter van de Wikimedia Foundation in België en Luxemburg. De wereldwijde stichting is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk met zetel in San Francisco (Verenigde Staten), die de technologie voor Wikipedia en de zusterprojecten beheert. De lokale chapter zal als doel het promoten van vrije kennis in België en Luxemburg hebben. http://be.wikimedia.org