Over Wikimedia België

Uit Wikimedia Belgium
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo Wikimedia België

De tien winnende foto's afgedrukt op een muur tijdens de Wiki Loves Monuments prijsuitreiking 2013 België en Luxemburg, 5 november 2013

Wikimedia België (afgekort: WMBE) werd op 27 september 2014 (publicatie 8 oktober 2014) opgericht om de visie, missie and waarden van de Wikimedia Foundation uit te dragen. We ondersteunen het verzamelen, ontwikkelen en verspreiden van vrije kennis. We brengen de Wikimedia-gemeenschap in deze regio samen en werken samen met in België gevestigde culturele instellingen, musea, bibliotheken, universiteiten, middelbare scholen, liefdadigheidsinstellingen en andere instanties. We vertegenwoordigen en ondersteunen Wikimedianen die in en rond België en Luxemburg wonen. Omdat we een meertalig land zijn, zoeken we samenwerking met Nederland, Duitsland, and Frankrijk. Ieder lid van de Wikimediabeweging kan deelnemen aan alle Belgische activiteiten.

Wikimedia België is een vereniging zonder winstoogmerk met als doel het ondersteunen van vrijwilligers en organisaties om samen te werken aan onze gemeenschappelijke doelen. We ondersteunen vrijwilligers om vrije kennis te ontsluiten via Wikipedia, Wikidata, Wiktionary, Wikibooks, Wikinews, Wikiquote, Wikisource, Wikiversity, Wikispecies, Wikimedia Commons, en MediaWiki, of om externe projecten en verenigingen zoals OpenStreetMap, Open Belgium, or Open Knowledge Belgium. De Wikimedia Foundation en de nationale organisaties, zoals Wikimedia België, organiseren bijeenkomsten, seminars en lesmateriaal. Een van onze huidige projecten is Wiki Loves Monuments.

We worden volledig ondersteund door vrijwillige donaties en projectsubsidies. We kunnen giften ontvangen met fiscale vrijstelling via het Fonds Vrienden van Wikimedia België (erkend door de Koning Boudewijnstichting). Hou er rekening mee dat we een (juridisch) onafhankelijke organisatie zijn van de Wikimedia Foundation en geen controle hebben over de inhoud van Wikipedia of andere projecten van de Wikimedia Foundation.

How to support Wikimedia Belgium?[bewerken]

See also[bewerken]